A BCE-International Study Programs (ISP) iroda a Nemzetközi Iroda Tandem programjához hasonlóan magyar hallgatókat keres a külföldi hallgatók segítésére. Várjuk az olyan segítőkész, az angol nyelvet szívesen beszélő/gyakorló hallgatók jelentkezését, akik örömmel segítenek az őszi félévben a Corvinuson tanuló külföldi egyetemistáknak. A hallgatók főként az USA-ból, Mexikóból és kis számban Németországból érkeznek az ISP angol nyelvű kurzusaira.

Teendők:

  • a hallgató fogadása a repülőtéren, elkísérése a szálláshelyre (Földes Ferenc Kollégium vagy albérlet)
  • a hallgató segítése a tanév első napjaiban, megmutatni, mit hol talál a városban és az Egyetemen
  • a hallgató segítése a szemeszter folyamán, hogy beilleszkedjen az egyetemi életbe

A külföldi hallgatók már számos visszajelzésben megköszönték, hogy a magyar hallgatók nagyban megkönnyítik budapesti tartózkodásukat, hálásak a segítségért és sok új barátra tesznek szert. Úgy véljük, hogy a magyar hallgatóknak ez kiváló nyelvgyakorlási lehetőség is. Emellett a Nemzetközi Iroda az Erasmus ösztöndíjakra való jelentkezésnél plusz pontot ad, ha a külföldi hallgató a szemeszter végén pozitívan értékeli a magyar hallgató féléves munkáját.

Amennyiben nyitottak erre a lehetőségre, június 5-ig várjuk jelentkezésüket emailben: margit.pestalits@uni-corvinus.hu.  Kérjük, írják meg a név és email cím mellett  telefonos elérhetőségüket is, illetve preferenciájukat a hallgató nemzetiségére és nemére vonatkozóan.  A kéréseket a lehetőségekhez mérten igyekszünk figyelembe venni.

Köszönettel és üdvözlettel:
Pestalits Gitta

A bejegyzés trackback címe:

https://radaykoli.blog.hu/api/trackback/id/tr542057665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása